Cart

Your shopping cart is currently empty

  1. Home
  2. Patterns
  3. Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers
Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers Example 1Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers Example 2Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers Example 3Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers Example 1Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers Example 2Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers Example 3
IntermediateTexturedTop DownSeamlessWinter

Yarn Stories by Sari N: Tuisku Collar Novita 7 Brothers

Novita 7 Veljestä -langasta ylhäältä alas neulottava kauluri sopii erityisen hyvin takin alle peittämään avarampaakin kaula-aukkoa, sillä se sekä näyttää tyylikkäältä että suojaa viimalta ja tuulelta.

Size(s)

Yksi koko / One size

Yarn demand

Novita 7 Veljestä (048) rock150 g

Needles and other supplies

Circular needles Novita (40 ja 60 cm) nro 4 or size required to obtain gauge.

Designer

Sari Nordlund

Mallineuleet Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 n, 2 o ja 1 n*, toista *−* krs:n loppuun asti. Joustinneule tasona: 1. krs (työn oikea puoli): neulo 1 o, *2 o ja 2 n*, toista *−*, kunnes jäljellä on 3 s ja neulo 3 o. 2. krs (nurja puoli): nosta 1 s neulomatta (lanka työn edessä), *neulo 2 n ja 2 o*, toista *−*, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 n ja nosta viimeinen s neulomatta (lankatyön edessä).

Tiheys 18 s ja 28 krs joustinneuletta = 10 cm

Huomioitavaa Kauluri neulotaan ylhäältä alas.

1

Lisäykset

Vasemmalle kaartuva nurja s: nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle edestä ja neulomalla se takareunasta nurin.

Vasemmalle kaartuva oikea s: nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle edestä ja neulomalla se takareunasta oikein.

Oikealle kaartuva nurja s: nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle takaa ja neulomalla se etureunasta nurin

Oikealle kaartuva oikea s: nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle takaa ja neulomalla se etureunasta oikein.

2

Luo lyhyemmälle pyöröpuikolle 88 s ja lisää kerroksen alkua osoittava silmukkamerkki. Aloita ensimmäinen kerros: neuloa *1 n, 2 o ja 1 n*, toista *−* krs:n loppuun asti. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena, kunnes kauluksen korkeus on 15 cm.

Lisää seuraavalla kerroksella työhön 3 silmukkamerkkiä: neulo joustinneuletta 28 s:lla (= takakappale), lisää silmukkamerkki, neulo joustinneuletta 16 s:lla (= oikea olkapää), lisää silmukkamerkki, neulo joustinneuletta 28 s:lla (= etukappale), lisää silmukkamerkki ja neulo joustinneuletta viimeisillä 16 s:lla (= vasen olkapää).

3

Aloita sitten lisäykset:

1. krs: *Lisää 1 vasemmalle kaartuva nurja s (nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle edestä ja neulomalla se takareunasta nurin), neulo joustinneuletta seuraavalle silmukkamerkille, lisää 1 oikealle kaartuva nurja s (nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle takaa ja neulomalla se etureunasta nurin), ohita silmukkamerkki, neulo joustinneuletta seuraavalle silmukkamerkille ja ohita silmukkamerkki*, toista *−*. Työhön tuli 4 uutta s:aa ja työssä on nyt 92 s. Huom! Ota lisätyt silmukat aina mukaan joustinneuleeseen.

2. krs: *Lisää 1 vasemmalle kaartuva oikea s (nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle edestä ja neulomalla se takareunasta oikein), neulo joustinneuletta seuraavalle silmukkamerkille, lisää 1 oikealle kaartuva oikea s (nosta silmukoiden välinen lanka työntämällä vasen puikko sen alle takaa ja neulomalla se etureunasta oikein), ohita silmukkamerkki, neulo joustinneuletta seuraavalle silmukkamerkille, ohita silmukkamerkki, toista *−*. Työhön tuli 4 uuttaa s:aa ja työssä on nyt 96 s.

4

3. krs: neulo kuten 2. kerros.

4. krs: neulo kuten 1. kerros.

Toista kerrokset 1−4 vielä 4 kertaa = 168 s.

Huom. Kun lyhyt pyöröpuikko käy liian lyhyeksi, vaihda työhön pidemmät pyöröpuikot.

5

Päätä seuraavalla kerroksella molemmat olkapään silmukat: *neulo joustinneuletta seuraavalle silmukkamerkille, poista silmukkamerkki, päätä seuraavat 16 s ja poista silmukkamerkki*, toista *−* vielä kerran. Etu- ja takakappaleelle jäi molemmille 68 s. Neulo ensin takakappaleen läppä ja jätä etukappaleen silmukat odottamaan.

6

Takakappale

1. krs (työn oikea puoli): neulo 1 o, *2 o, 2 n*, toista *−*, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 3 o.

2. krs (nurja puoli): nosta 1 s neulomatta (lanka työn edessä), *neulo 2 n, 2 o*, toista *−*, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 n ja nosta viimeinen s neulomatta (lanka työn edessä).

Toista kerroksia 1−2, kunnes kappaleen korkeus on olan päättelyreunasta mitattuna 15 cm. Päätä silmukat joustinneuletta neuloen.

7

Etukappale

Ota työhön etukappaleen 68 s. Neulo etukappale kuten takakappale, kappaleen korkeus on olan päättelyreunasta mitattuna 19 cm. Päätä silmukat joustinneuletta neuloen.

Similar instructions

See all
Novita Halaus x Poolaknits: Kääre scarf

Novita Halaus x Poolaknits: Kääre scarf

Novita Woolly Wood:  Hiking – shawl

Novita Woolly Wood: Hiking – shawl

Novita 7 Veljestä Nature:  Minne – shawl

Novita 7 Veljestä Nature: Minne – shawl

Novita Isoveli: Halsa neck warmer

Novita Isoveli: Halsa neck warmer

Please select your shipping country to display the correct pricing and available shipping methods.

Finland EUR €
Sweden SEK
EU EUR €